31 Aralık 2014 Çarşamba

12 Aralık 2014 Cuma

Hasan Koca ''Triangel'' 2015 Unisex Koleksiyonu // Sergi


HASAN KOCA ''ÜÇGEN'' 2015 KOLEKSİYONU 

ÜÇGEN
Kadın ve erkek giyimini aynı koleksiyonda buluşturarak Türk modasında unisex tasarıma öncülük eden Hasan Koca, “Üçgen” adını verdiği 2015 koleksiyonunda da geleneğini yeniliklerle devam ettiriyor.

Genç tasarımcı, ilk hikâyesi “Çizgi”nin devamı niteliği taşıyan “Üçgen”de ağırlıklı olarak doğal kumaşlara yer veriyor. Deri aksesuarlarda ise iplik yerine vida ve somon malzemelerini kullanarak klasik dikiş anlayışına farklı bir bakış açısı kazandırıyor. “Üçgen”de tasarımcının kendisiyle bütünleşen geometrik formlar geniş yer tutuyor. Aynı ya da birbirinden farklı cinsteki kumaşlar üst üste gelerek tasarımların formuna disiplin kazandırıyor.

Doğal dokuma ve örme kumaşların kullanıldığı “Üçgen”in temasını gri, siyah, lacivert gibi soğuk renkler oluşturuyor. Ayrıca tasarımcı, koleksiyonunda turuncuya da yer vererek “zamansız tasarım” anlayışını dört mevsime birden yayıyor.

“Üçgen” koleksiyonu için şantiyelerden, mermer ocaklarından, doğal oluşumlardan ilham alan Hasan Koca, tasarımlarını mimari bir yapı gibi “inşa ettiğini” ifade ediyor.

Tasarımcı, yeni çalışmasını “Bir çift, koleksiyonumun her bir parçasını dönüşümlü olarak rahatlıkla giyebilir. Tasarımlarımla erkeği feminenleştirmeyip aynı zamanda kadınlara da maskülen bir duruş kazandırıyorum. Sergilediğim bu duruş moda ve cinsiyet kavramları arasındaki ezber anlayışa da bir başkaldırı niteliği taşıyor” sözleriyle ifade ediyor.

HASAN KOCA: ‘TRIANGLE’ - 2015 COLLECTION

Hasan Koca, who pioneered unisex design in Turkish fashion by bringing men’s and women’s wear together in the same collection, continues his tradition with new additions in his 2015 collection titled ‘Triangle’. 
The young designer mainly uses natural fabrics in ‘Triangle,’ which forms the sequel to his first story titled ‘Line’. He is also introducing a new conception of sewing by using nuts and bolts instead of thread in his leather accessories. In ‘Triangle’ geometric forms that become one with the designer occupy a significant place. Fabrics of the same or different kind bring discipline to the form of the design by creating layers.
Natural woven or knitted fabrics are used in ‘Triangle’ whose theme is made up of cool colors such as grey, black, and navy blue. The designer also includes orange in his collection and spreads his idea of ‘timeless design’ into all four seasons.
Hasan Koca, who found his inspiration for ‘Triangle’ in construction sites, marble quarries, and natural formations, states that he ‘built up’ his designs like an architectural structure.

The designer says of his collection that ‘A couple can easily wear each single piece in my collection in turns. My designs do not effeminize the man while giving the woman a certain masculine bearing. My stance reflected in this collection is also a form of rebellion against the conventional associations between the concepts of fashion and gender.’